Tredje Advent

Fasligt härlig helg faktiskt. Skaldjursmiddag i fredags och den måste nog gå till historien som finaste middagen någonsin i vår familj. Jag tror vi satt vid bordet i närmare 2 timmar och bara åt och hade så härliga samtal om allt möjligt. Exakt så som jag drömde om att det skulle bli med en stor familj, men som inte riktigt funkat tidigare med tre småttisar. Så fantastiskt härligt!

Så har vi haft frukoststök på vardagsrumsgolvet framför Luciamorgon. Och köpt gran och byggt kojor och haft faster Frida och Pierre på middag och lagat thaimat tillsammans. Och nu är det bara söndag och jag ska snabbt avsluta detta blogginlägg och få lite jobb gjort innan familjen kommer in igen. Sedan väntar läxor, simskola och söndagsmiddag hos vänner på Lidingö ikväll!

Lucia0

Älskade kaminen. Vår bästa investering. Inget är som en eldstad, så rogivande. Älskar när vi skyndar hem från skola och dagis på eftermiddagarna och det är alldeles mörkt och något av barnen säger, ”Åh nu skyndar vi oss hem och tänder en brasa och myser lite”. Exakt så!

Lucia00

I år blev det en Kungsgran. Gillar kanske de vanliga enklare lite bättre, men står inte ut med barrandet. Så jag hoppas den här kommer hålla sig lite bättre. Och ingenting är nytt i juldekorationerna, exakt samma som förra året. Trött på ombytlighet. Samma samma är härligt just nu.

Lucia1

Lucia2

Lucia4

10 reaktion på “Tredje Advent

 1. Sandra

  Så himla, himla härlig helg! Drömmer också lite om det där ögonblicket när alla är stora nog att äta länge tillsammans 😉
  Hoppas att söndagen blir fortsatt fin med simskolor och Lidingömiddag.
  Kram

  Svara
 2. Linda Nord

  Hej!
  Älskar ditt fina hem o din fina öppna spis. Hur mycket kostade själva murjobbet?
  Fina hälsningar
  Linda

  Svara
  1. frida Inläggsförfattare

   Hej!
   Vet tyvärr inte exakt vad som kostade vad, men totalt slutade det på runt 80.000 kr tror jag!

   Frida

   Svara
 3. Sarah

  Hej!

  Jag vet att jag har frågat en gäng tidigare och det är ok om du inte vill svara 🙂 men hur tycker du att det funkar med tre barn och vit soffa. Jag har två barn och är lite sugen på en men min man är tveksam 🙂

  Kram!

  Svara
  1. frida Inläggsförfattare

   Hej hej! Förlåt om jag missat att svara på den frågan!
   Vi har alltid haft det, med undantag för en kort tid då vi hade en ljusgrå. Jag tycker det funkar bra, dock under förutsättning att tyget är tvättbart hemma i maskin och inte kräver kemtvätt! Men det är klart, det är ju en del jobb att byta överdrag och hålla på, men jag tycker att det är värt det… Kram!

   Svara
 4. Sarah

  Tack för svaret. Ska genast börja sälja in en vit soffa här hemma 🙂 Eran nya soffa är helt underbar! Kram

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *