Yogatankar

Jag har ägnat mig åt en intensiv nybörjarkurs i yoga i helgen. Fredag – lördag – söndag har jag hoppat på cykeln och trampat över bron, till en av mina favoritplatser, Ålsten. Där har mysigaste yogafröken Maria väglett mig och ett gäng nybörjare genom våra första yogaklasser. Söndag kväll nu och jag sitter i soffan med tända ljus och en kopp te. I köket sitter Jesper och ritar. Ja, det är hans ”nya” kvällsaktivitet, han skissar och ritar och har spenderat halva lönen på tjusiga pennor och härligt papper.

Yoga

Bild!

Och jag sitter här och sammanfattar min första yogaerfarenhet och tror att jag gillar det. Jo, men det gör jag, faktiskt mycket mer än jag trodde. Jag gör det mest för lugnets skull. Andningen och övningen att vara här och nu. Att lämna bort all stress, utanför yogamattan. Om man sedan kan bli lite starkare och smidigare på köpet så är det inte så dumt alls. Men jag gillar det som händer med mig när jag går in i yogastudion. Så jag tror jag ska ge detta en chans. Investera i mig själv och i min tid.

Men jag vill inte bara ha yogan. Jag vill ha promenaderna och löpturerna. Naturen och frisk luft. Hälsosammare mat. Konst, musik, filmer och böcker. Hemmet, lugnet och harmonin. Och förstås familjen, vännerna och resorna. Och jobbet och utvecklingen och drivet.

Yoga2

Bild cred.

Men utan prestationskrav, oro, ängslan och grubblerier. Det är mitt mål, att hitta dit.

Blir det så här, när man liksom ”kommit en bit på väg”. Vi har fått våra tre barn och kommit ur de första småbarnsåren. Vi har båda kommit ganska långt i våra karriärer. Nu hittar vi nytt att ägna oss åt. Jesper ritar och skissar och jag skapar målbilder för mitt mer harmoniska liv, där alla delar ovan har ungefär lika stora tårtbitar.

Det är en spännande tanke!

En reaktion på “Yogatankar

  1. Anette

    Investera i dig själv! Det enda vi kan påverka helt själva är hur vi lever vårt liv och alla förtjänar att må bra. lycka till <3

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *