Franska barnboktipset!

Hemma igen i Stockholm och är så himla energipåfylld efter 3,5 dygn i Madrid med härliga vänner, oerhört god mat, cava, sol, pooldopp, café con leche och sköna hotellsängar.

Här hemma väntade en efterlängtad bok: ”Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka”! Uppföljaren till ”Boken om Mademoiselle Oiseau”, av Andrea de la Barre de Nanteuil och illustrationer av Lovisa Burfit

IMG_3811

IMG_3813

IMG_3814

 

Text från Adlibris:

Det har blivit november. På avenue des Temps Perdus är hösten så formidable som den bara kan vara just där, mitt i Paris. Framför det gamla huset på nummer 109 står en gänglig ung man och spelar tvärflöjt. Tonerna dansar runt på trottoaren, spritter till, tar ett språng upp på Mademoiselle Oiseaus balkong och vidare upp mot den ljusröda himlen. På vägen möter de de sista dalande löven. Nu är de grönprickiga träden nästintill nakna.

Det har gått exakt 59 dagar sedan Mademoiselle Oiseau satte sig på sin matta och flög till Venedig. Ensam kvar ser Isabella Mademoiselle Oiseaus våning i ett annat ljus och upptäcker att bakom allt parisiskt fnurridurr ruvar ett mörker från det förflutna. Ett tidigare liv färgat av sorgkantade hemligheter och hastiga farväl, men också av systerskap, drömmars kraft och ett rosa dockskåp. Fort, innan allt kanske är för sent, måste Isabella ge sig ut för att söka efter sanningen. 

Absoluta favoritböckerna hos både mig och Alice och nu verkar även August har fastnat för alla dessa ljuvliga karaktärer och pariska liv! Dagens tips alltså!

4 reaktion på “Franska barnboktipset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *