Härliga vardagsmiddagar

När jag frågade er vad ni ville läsa mer om så var ni flera som ville att jag skulle ge lite mer mattips för att våra middagar verkade vara inspirerande. Det var typ det härligaste jag hört! För jag har nog aldrig aldrig sett det så… Vet att många älskar min inredning och tycker det är lite kul med vissa andra delar av mitt liv – men vår mat har jag aldrig tänkt som en sådan del. Så tack för det! Gjorde mig väldigt glad.

IMG_3816

Jag tänkte i alla fall börja med att berätta lite hur jag tänker kring vardagsmiddagar. Man vill ju inte att de ska vara krångliga. Man kommer hem stressad från jobbet, kanske ringer jobbtelefonen fortfarande, tre barn (minst, ofta fler med alla små vännerna) vill ha min uppmärksamhet och inspirationen och tiden finns inte alltid. Men jag tänker så här: jag lagar vardagsmiddag 2 eller max 3 vardagskvällar i veckan (vi delar 50-50 på hämtningarna och oftast hämtar vår barnflicka en dag i veckan). Och vet ni, eftersom det inte är exakt varje dag, så längtar jag faktiskt ganska mycket efter dessa dagar. Men det är ändå lite stressigt och kaosartat.

IMG_3819

Så jag krånglar inte till det, tar ofta ”enkla” och ”rena”, men otroligt goda ingredienser och gör plock av. Som idag då det blev tortillabröd, serranoskinka, sallad, gurka, tomat, avokade, stekt kyckling och fetaostcreme och Eriks Vitlöksdressing. Och så lite olivolja och parmesan. Och sedan plockar alla ihop sin egna blandning och alla är nöjda och glada.

IMG_3817

 

Och sedan dukar jag alltid ”fint”. Inget märkvärdigt på något sätt, men porslin man gillar (använd allt du älskar hela tiden, varje dag! Inget ”finporslin” och silverbestick i skåpen!), några billiga servetter, maten på uppläggningsfat och ett tänt ljus. Tar verkligen inte många fler minuter och blir en så mycket härligare stund.

 

IMG_3815

För mig och Jesper är middagar topp 3 i livet typ. Vi ÄLSKAR att äta middagar med vänner, familj och bekanta. Det är så otroligt härligt att samlas runt god mat och god dryck och det är verkligen något jag vill dela med mig av till mina barn. Jag önskar så att de ska se mat och långa middagar och härliga samtal som bland det bästa som finns att uppleva. Det behöver inte vara lyxigt, inte dyrt, inte svårt – men med hjärtat på rätta stället!

En reaktion på “Härliga vardagsmiddagar

  1. Helen

    Håller med dej, finns inget bättre än att bjuda hem vänner på middag, skratta mysa, jag gillar att fixa dona, en god drink som välkomstdrink. God mat och ett glas vin…

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *