Min lilla hälsorevolution: del 2

Då har vi kommit till del 2 i min lilla hälsorevolution som just nu pågår. Och det handlar om mer grönt och mer vegetariskt. 

Jag var vegetarian i 13 år, från jag var 13 till jag var 26 år. Jag saknade inte kött, men av olika anledningar började jag igen efter alla de där åren. Jag tycker om kött och vill inte bli vegetarian på heltid igen, men jag älskar även grönsaker. Och idag finns det ju så otroligt många härliga recept på enkla veggorätter. På min tid fick man fylld paprika i ugn fyra dagar i veckan… Och däremellan någon tråkig sojakorv.

DSC01213

Nu är vår familjs mål att minska på köttet rejält. För vi har upptäckt att vi ganska ofta ”äter kött av ren vana”. Förstår ni hur jag menar? Vi ”kan våra rätter” och då tar man ofta dem och de innehåller väldigt ofta kött. Men nu är det ändring med start i söndags! Minst hälften av alla måltider ska vara vegetariska.

DSC01212

Vi gör det för vår hälsa, men också väldigt mycket för miljön. Vet ni att ett av de största hoten mot vårt klimat är köttproduktion? Så vi tänker att om vi på så sätt kan göra en bra sak – både för våra egna kroppar – och för miljön – då gör vi det. Och det känns faktiskt inte det minsta svårt att minska ner på köttet. Jag har flera vegetariska kokböcker och sedan i söndags har vi testat tre nya recept som alla fått bra mottagande av alla i familjen. Eller okej då, inte från Sally… Men oss andra fyra!  Ser väldigt mycket fram emot att se om vi kommer känna någon skillnad efter en tid, om vi kommer må bättre eller om det kommer vara detsamma. Hur som helst så känns det otroligt bra på ett ställe i kroppen redan nu: i hjärnan.

Puss!

En reaktion på “Min lilla hälsorevolution: del 2

  1. Elisabeth

    Vi har också bestämt oss för att äta mer grönt. För det mesta går det bra med våra tonåringar, lagar kött till dem ibland och de är ju så stora att de äter vad de vill i skolan o på fritiden. Vi äter fisk och ägg. Lagar jätte mkt från Bonniers stora veg kokbok, rekommenderar den. Vi har också bestämt att om vi är bjudna på middag äter vi vad som serveras.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *