En lista om mig

Onsdag

En lista som jag hittade någonstans för länge sedan!

1. Var är din mobiltelefon?

Bredvid mig, här på mitt skrivbord.

2. Var är din andra hälft? 

På sitt jobb! Som bolagsjurist på ett försäkringsbolag.

3. Ditt hår? 

Superdåligt. Har tid för färg och klipp imorgon och ni vet den sista tiden, precis innan det är dags. Jag står knappt ut! Men så snart jag kommer till Corinne & Friends imorgon så kommer de göra magi med håret igen!

4. Dina kläder just nu?

Ljusgrå klänning från H&M. Väska Gucci.

5. Ditt humör?

Bra, men lite pollen i kroppen, vilket gör mig utmattat och energilös, vilket jag inte alls trivs med.

6. Din dagsplan? 

Jobba. Jag har extremt mycket fram till semestern ungefär. Äta lunch i solen. Cykla hem genom världens vackraste huvudstad. Förhoppningsvis hinna till ett kvällsseminarium och ungas vanor på nätet.

7. Det bästa du vet? 

Åh vad svårt. Förutom det självklara då som familj och vänner. Måste nog säga mat, vin, långa middagar, resor och det vackra i det enkla. Ja typ så!

8. Din dröm inatt? 

Ingenting… Sover väldigt drömlöst för tillfället. Och äntligen ganska bra igen. Hade flera månader då jag vaknade runt 4-5 och satte igång alla tankar. Men nu sover jag gott och vaknar med öppna balkongdörrar, fågelkvitter och sol!

9. Ditt livsmål?

Att leva, vara frisk och göra resan så härlig som möjligt! Att fortsätta jobba med sånt som jag älskar, att kunna spendera mycket tid med människor jag älskar.

Att generellt få mer tid till allt jag vill göra.

10. Rummet du är i?

Mitt kontor på Brahegatan på Östermalm i Stockholm. En ljus och härlig vindsvåning på runt 200 kvm. Här sitter vi vi dagsläget runt 13 personer. Fem av dem är ”mina”, resten är ett fantastiskt gäng frilansare. En är stylist, en är skönhetsredaktör, en jobbar med bokförlag, en jobbar med PR och tre arbetar med filmproduktion.

 På mitt skrivbord finns min älskade BKR-flaska som gör att jag dricker mycket mer vatten på dagarna,  min sprillans nya MAC, en anteckningsbok, en handcreme och lite annat smått och gott.

11. Din hobby?

Allt kreativt. Fota, pyssla med blommor, inredning, konst, film, musik.

12. Din skräck?

Att det ska hända mig själv eller någon i min närhet något väldigt allvarligt.

13. Vem vill du vara om fem år?

Då är jag 40+. Jag vill fortsätta leva ungefär som idag. men vill att mitt företag ska ha lyft till nästa nivå, från denna uppstarts-fas, som är fantastisk, men ack så slitsam. Barnen kommer vara relativt stora om 5 år och ta sig fram och tillbaka till aktiviteter själva. Jag har fått mer tid, stressar mindre. Har återupptagit mitt intresse för konst, teater, musik och film och har mer tid för kulturella aktiviteter som ju gör mig så lycklig. Vi är förhoppningsvis en stark enhet som familj som stöttar varandra i med- och motgång. Vi fortsätter resa och upptäcka tillsammans. Jag fortsätter njuta av de små tingen i vardagen.

14. Var var du igår kväll?

Igår var det min hämtdag. Vi hämtar två dagar i veckan var och vår barnvakt hämtar en dag i veckan. Det passar oss perfekt. Igår var jag med kidsen och gjorde de vanliga kvällsbestyren: läxor, dusch, middag och en hel del tjat… För oj vad tjatigt det är just nu.. Och så satt jag lite på balkongen. Den där magiska balkongen, med en kopp te och häggen nedanför som just nu luktar alldeles magiskt. Och så Mälaren och alla båtar och sommarlivet som pågår där nere.

15. Vad är du INTE?

Eftertänksam, velig och långsam. Jag är supersnabb i det mesta jag tar mig för. Ibland borde jag inte agera så snabbt. Tänka efter lite mer. Men det går av bara farten. Kan vara rätt jobbigt för min omgivning då jag är på bollen innan de hunnit agera…

16. Var växte du upp?

I Katrineholm i Sörmland. Det är nu 18 år sedan jag lämnade den sörmländska lilla staden för Stockholm. Har aldrig aldrig ångrat detta och kände omedelbart att huvudstaden var mitt nya hemma. Älskar att bo här!

17. Hur var din barndom?

Oj vilken svår fråga. För en barndom har ju så himla många olika sidor och känslor. Men jag var ett ganska ängsligt barn. Orolig och ont i magen och lite sorgsen. Varför vet jag egentligen inte, men det är så jag minns mig själv. Jag tyckte om att vara med vuxna och kunde bli ängslig ibland tillsammans med andra barn.. Nästan alltid ledsen när jag blev lämnad på dagis och vågade inte sova över hos kompisar förrän jag var, hm, kanske 11 år?  Jag hade dock väldigt många kompisar, var absolut inte ensam – och de flesta av dem är än idag några av mina bästa vänner. Jag var mycket med mina mor- och farföräldrar och fick uppleva många av mina finaste barndomsminnen  tillsammans med dem i det Sörmländska landskapet. Enkla min fina upplevelser.

18. Din tv?

En TV i vardagsrummet som jag aldrig kollar på. TV är inte min grej. Kan inte sitta still, känns som jag slösar bort min tid.

19. Dina husdjur?

Inga tyvärr. Skulle väldigt gärna ha en hund. Men inte nu, det funkar inte där vi är just nu i livet. Men kanske kanske i framtiden.

20. Din dator? 

En Macbook Air, sprillans ny sedan några veckor tillbaka. Älskar min dator och bär den alltid med mig!

21. Din bil?

En klassisk familjebil: Volvo V70. Den har varit väldigt trogen och vi överväger att köpa ny bil så småningom. Men vi kör så himla lite. Typ storhandling och barnens aktiviteter ibland. Landet på sommaren. Annars står den mest där.

22. Din sommar? 

Vi reser till USA! Californien! Som jag spenderat så många somrar och semestrar i. Det ska bli fantastiskt att få göra den resan med Jesper och barnen. Cykla i Venice Beach, åka ut på vingårdarna i Sonoma och njuta av livet i det alldeles knasiga landet ”Amerikat”…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *